Οι αρχές στη Νορβηγία επιβεβαίωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές επιθέσεις στο νησί Οτόγια έφτασε πλέον στους 84, ενώ οι νεκροί από την έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι επτά. Επιπλέον προκύπτει από τις έρευνες ότι ο συλληφθείς ύποπτος είναι ακροδεξιός, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστής.

Οι αρχές στη Νορβηγία επιβεβαίωσ αν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές επιθέσεις στο νησί Οτόγια έφτασε πλέον στους 84, ενώ οι νεκροί από την έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι επτά. Επιπλέον προκύπτει από τις έρευνες ότι ο συλληφθείς ύποπτος είναι ακροδεξιός, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός TV2 μετέδωσε ότι ο συλληφθείς είναι νορβηγός, 32 ετών, ψηλός και ξανθός. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το όνομα του δράστη είναι Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Όσον αφορά τα θύματα, η αστυνομία του Οσλο, δεν αποκλείει ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί καθώς δεν υπάρχει ακόμα μια ολοκληρωμένη λίστα με τον αριθμό των τραυματιών ή των αγνοουμένων.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως αυτό που μετέδωσαν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης , ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα."

Από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Οσλο, έσπασαν τα τζάμια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο και καταστράφηκαν τα υπουργεία Πετρελαίου και Οικονομικών , σε μια χώρα με ιδιαίτερη σημασία για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.