H BP ανακοίνωσε κέρδη μικρότερα του αναμενόμενου για το β΄ τρίμηνο, καθώς μειώθηκε αισθητά η παραγωγή της, μετά την περσινή περιπέτειά της με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Παρόλο που μειώθηκε το κόστος από την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε, οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς στην παραγωγή της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας, που μειώθηκε κατά 11% σε σύγκριση με τα επίπεδα που ήταν πριν από την έκρηξη του αγωγού στον Κόλπο του Μεξικού

H BP ανακοίνωσε κέρδη μικρότερα του αναμενόμενου για το β΄ τρίμηνο, καθώς μειώθηκε αισθητά η παραγωγή της, μετά την περσινή περιπέτειά της με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Παρόλο που μειώθηκε το κόστος από την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε, οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς στην παραγωγή της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας, που μειώθηκε κατά 11% σε σύγκριση με τα επίπεδα που ήταν πριν από την έκρηξη του αγωγού στον Κόλπο του Μεξικού.

Το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, τα κέρδη της BP ανήλθαν σε 5,6 δισ. δολ., από ζημίες 17,2 δισ. δολ., το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ οι αναλυτές πρόβλεπαν κέρδη 6 δισ. δολ.

Οι επενδυτές δεν πείστηκαν από την υπόσχεση του διευθύνοντα συμβούλου της, Μπομπ Ντάντλεϊ, για ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της ΒΡ να υποχωρήσει πάνω από 2,5%.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 27/07/2011)