Η διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Κροατίας και της Ουγγαρίας, τέθηκε σε λειτουργία στις 3 Αυγούστου, όπως αναφέρει το balkans.com. Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα του διαδρόμου φυσικού αερίου Βορρά-Νότου, που προβλέπει τη σύνδεση του τερματικού σταθμού στην Πολωνία μέσω της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας με τον τερματικό σταθμό Adria LNG στην Κροατία.
Η διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Κροατίας και της Ουγγαρίας, τέθηκε σε λειτουργία στις 3 Αυγούστου, όπως αναφέρει το balkans.com. Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα του διαδρόμου φυσικού αερίου Βορρά-Νότου, που προβλέπει τη σύνδεση του τερματικού σταθμού στην Πολωνία μέσω της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας με τον τερματικό σταθμό Adria LNG στην Κροατία. 
Στην παρούσα φάση, ο αγωγός διασύνδεσης είναι τοπικής σημασίας και πρωτίστως θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Κροατίας.

Ο αγωγός διασύνδεσης μήκους 293 χιλιομέτρων μεταξύ της Slobodnica της Κροατίας και της Varosfold της Ουγγαρίας έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 6,5 δις m3, ενώ το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφερθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.