Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Καλιφόρνιας ενέκρινε την κατασκευή του υβριδικού σταθμού στο Πάλμντεϊλ, ισχύος 570MW, ο οποίος θα συνδυάζει την ηλιοθερμική τεχνολογία με το φυσικό αέριο. Το έργο θα φιλοξενηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας της πόλης και αναμένεται να αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες τόσο της πολιτείας, όσο και των ΗΠΑ συνολικά.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Καλιφόρνιας ενέκρινε την κατασκευή του υβριδικού σταθμού στο Πάλμντεϊλ, ισχύος 570 MW, ο οποίος θα συνδυάζει την ηλιοθερμική τεχνολογία με το φυσικό αέριο. Το έργο θα φιλοξενηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας της πόλης και αναμένεται να αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες τόσο της πολιτείας, όσο και των ΗΠΑ συνολικά.

Πρόκειται για μια μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου, η λειτουργία της οποίας θα συμπληρώνεται από ηλιοθερμικά κάτοπτρα. Οι συλλέκτες αυτοί θα θερμαίνουν ένα ειδικό υγρό, παράγοντας ατμό και ηλεκτρισμό από κοινού με το φυσικό αέριο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ηλιοθερμικά θα παρέχουν το 10% της ονομαστικής ισχύος της μονάδας, όπως ανακοινώθηκε από τους κατασκευαστές.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή των συμβολαίων πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας και η εμπορική λειτουργία της μονάδας αναμένεται να αρχίσει εντός του 2013.