Αφού η Γερμανία έκλεισε το τελευταίο της εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο έδαφός της, είναι πιθανό να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Κροατία. Ανεπίσημα, οι εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Γερμανίας, δηλαδή την RWE και την E.ON, βρέθηκαν πρόσφατα στο Ζάγκρεμπ και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επενδύσουν στον ενεργειακό κλάδο της Κροατίας.

Αφού η Γερμανία έκλεισε το τελευταίο της εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο έδαφός της, είναι πιθανό να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Κροατία. Ανεπίσημα, οι εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Γερμανίας, δηλαδή την RWE και την E.ON, βρέθηκαν πρόσφατα στο Ζάγκρεμπ και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επενδύσουν στον ενεργειακό κλάδο της Κροατίας. 

Μια κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι ως επί το πλείστον ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε μονάδες φυσικού αερίου. Οι Γερμανοί επενδύουν ήδη σε αιολική ενέργεια στην Κροατία και μαζί με τις νέες επενδύσεις το συνολικό ποσό που θα δαπανήσουν αποτιμάται σε μερικά δις ευρώ.