Η αμερικανική First Solar, μεγαλύτερη παραγωγός φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου παγκοσμίως, έλαβε χρηματοδότηση 455,7 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα Εισαγωγών-Εξαγωγών των ΗΠΑ για να κατασκευάσει δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στο Οντάριο, με ισχύ 40MW και 50MW αντίστοιχα.

Η αμερικανική First Solar, μεγαλύτερη παραγωγός φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου παγκοσμίως, έλαβε χρηματοδότηση 455,7 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα Εισαγωγών-Εξαγωγών των ΗΠΑ για να κατασκευάσει δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στο Οντάριο, με ισχύ 40 MW και 50 MW αντίστοιχα.

Το πρώτο δάνειο θα είναι ύψους 236,7 εκατ. και θα αφορά πάρκο ισχύος 50 MW, ενώ το δεύτερο, ύψους 219 εκατ. δολαρίων θα αφορά πάρκο ισχύος 40 MW στην ίδια πολιτεία. Η First Solar θα παρέχει τον εξοπλισμό για τα δύο αυτά έργα, ενώ η αποπληρωμή τους θα γίνει μέσα σε χρονική περίοδο 18 ετών, όπως ανακοινώθηκε.

Για την υλοποίηση του πρώτου έργου συνεργάζονται οι εταιρείες Plutonic Power και General Energy Financial Services, ενώ το δεύτερο ανήκει στη NextEra Energy Resources.

Νωρίτερα φέτος, η ίδια τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 118 εκατ. δολαρίων για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ινδία, για τα οποία επίσης θα παρέχει εξοπλισμό η εν λόγω εταιρεία. Από την πλευρά της, η διοίκηση της First Solar σχολίασε ότι έχει ανάγκη τα δάνεια αυτά διότι «η βιώσιμη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τα σχέδια αυτά δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά».

Σημειώνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη τράπεζα είναι ομοσπονδιακή και έχει ως στόχο την ενίσχυση των αμερικανικών εξαγωγών, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.