Γύρω στο 9% θα κυμανθεί η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Βουλγαρία από την 1η Οκτωβρίου, εκτιμά ο κ. Angel Semerdzhiev, Πρόεδρος της Κρατικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτων (DKEVR). Όπως αναφέρει το Novinite.com, ο κ. Semerdzhiev τόνισε ότι η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες ώστε η αύξης να κινηθεί σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ ο κρατικός προμηθευτής φυσικού αερίου Bulgargaz, επιμένει η αύξηση να φτάσει περίπου το 14%

 

Γύρω στο 9% θα κυμανθεί η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Βουλγαρία από την 1η Οκτωβρίου, εκτιμά ο κ. Angel Semerdzhiev, Πρόεδρος της Κρατικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτων (DKEVR).

Όπως αναφέρει το Novinite.com, ο κ. Semerdzhiev τόνισε ότι η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες ώστε η αύξης να κινηθεί σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ ο κρατικός προμηθευτής φυσικού αερίου Bulgargaz, επιμένει η αύξηση να φτάσει περίπου το 14%.

«Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε μία αύξηση 14%. Εξετάζουμε, από την Παρασκευή, μία σειρά από επιλογές και έχουμε καταλήξει σε δύο λύσεις για να παρακάμψουμε την αύξηση της τιμής – η μία είναι η διαφορά συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ η άλλη είναι, εφ’ όσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό, η αποθήκευση των εσόδων της Bulgargaz για το μέλλον», διευκρίνισε ο κ. Semerdzhiev.