Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Statoil ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές σχέδιο για την ανάπτυξη και λειτουργία του πεδίου Skuld, στην ακτή του Halten Bank, στην Νορβηγική Θάλασσα. Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περί τα 10 δις νορβηγικές κορώνες (1,7 δις δολ.) στο εν λόγω πεδίο, το οποίο είναι το πέμπτο που η Statoil εκμεταλλεύεται με συνοπτικές διαδικασίες (fast-track)

Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Statoil ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές σχέδιο για την ανάπτυξη και λειτουργία του πεδίου Skuld, στην ακτή του Halten Bank, στην Νορβηγική Θάλασσα. Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περί τα 10 δις νορβηγικές κορώνες (1,7 δις δολ.) στο εν λόγω πεδίο, το οποίο είναι το πέμπτο που η Statoil εκμεταλλεύεται με συνοπτικές διαδικασίες (fast-track).

Η Statoil υπολογίζει ότι και τα πέντε σχέδια fast-track θα βρίσκονται σε λειτουργία στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013, ενώ εκτιμά ότι το Skuld πιθανόν να βρίσκεται σε λειτουργία από το τέλος του 2012.

Συνολικά, η παραγωγή των πέντε σχεδίων υπολογίζεται να κυμανθεί στα 90,000 βαρέλια την ημέρα το 2014, ενώ περισσότερα από τα μισά από αυτά υπολογίζεται ότι θα προέλθουν από το πεδίο Skuld.