Η Τουρκία παραβαίνει πάντοτε το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει, ενώ έχει εξοντώσει σε βαθμό γενοκτονίας κατά το πρόσφατο παρελθόν και βάσει σχεδίου, τους Έλληνες της Μ. Ασίας, τους Έλληνες του Πόντου, τους Αρμένιους, τους Εβραίους, τους Ασσυρίους που κατοικούσαν στα εδάφη της, και τώρα επιδιώκει την εξόντωση ή τουλάχιστον την καθυπόταξη των 20 εκατομμυρίων Κούρδων που ζητούν την ανεξαρτησία τους.

Η Τουρκία παραβαίνει πάντοτε το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει, ενώ έχει εξοντώσει σε βαθμό γενοκτονίας κατά το πρόσφατο παρελθόν και βάσει σχεδίου, τους Έλληνες της Μ. Ασίας, τους Έλληνες του Πόντου, τους Αρμένιους, τους Εβραίους, τους Ασσυρίους που κατοικούσαν στα εδάφη της, και τώρα επιδιώκει την εξόντωση ή τουλάχιστον την καθυπόταξη των 20 εκατομμυρίων Κούρδων που ζητούν την ανεξαρτησία τους. Εξόντωσε από το 1955 και μετά, απέλασε ή ανάγκασε σε φυγή τους 300.000 Έλληνες Χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι Μουσουλμάνοι της Θράκης αυξάνονται και απολαμβάνουν δικαιώματα και ελευθερία. Το 1974 κατέλαβε με στρατιωτική εισβολή τμήμα της Κύπρου, το οποίο κατέχει ακόμη, παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την απομάκρυνση του στρατού κατοχής και την επανένωση της νήσου.

Η βάρβαρη και μιλιταριστική Τουρκία ουδέποτε τιμωρήθηκε για τις γενοκτονίες που διέπραξε και για άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ούτε για την στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο και τη θανάτωση αιχμαλώτων υπέστη κάποια ποινή, αν και το Σ.Α. του ΟΗΕ καταδίκασε το γεγονός, καθώς και οι τότε δύο υπερδυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση. Γι’ αυτό ο αυταρχισμός και η αλαζονεία της κορυφώθηκαν και συνήθως ξεσπούν κατά των Κούρδων που ζουν στα εδάφη της, κατά των Αλεβήδων, αλλά και κατά των Κούρδων του Βορείου Ιράκ. Η συμπεριφορά της Τουρκίας, υπερέβη πλέον τα όρια της ύβρεως, η οποία ετιμωρείτο πάντοτε από τους Θεούς.

Από το 1974 και μέχρι σήμερα, η συμπεριφορά της έναντι της χώρας μας είναι πάντοτε προκλητική και εχθρική και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ψοφοδεή αντιμετώπιση της από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ανέχονται το casus belli, τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των θαλασσίων υδάτων, τις δήθεν αβλαβείς διελεύσεις πολεμικών σκαφών, ενώ παράλληλα απεμπολούν ύψιστα δικαιώματα της χώρας, που απορρέουν από τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, βάσει του οποίου μπορούμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια – και τον εναέριο χώρο αντίστοιχα – και να καθορίσουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε όλες τις θάλασσές μας, βάθους μέχρι 200 ν.μ.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τρεις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις συζητούν με την Τουρκία και σε επίπεδο πρωθυπουργών, την «επίλυση» των μεταξύ των δύο χωρών προβλημάτων, σε μία πρωτοφανή μυστική διπλωματία περασμένων αιώνων, χωρίς βεβαίως να καταλήγουν πουθενά, αφού είναι γνωστές οι αρπακτικές και ανελαστικές διαθέσεις της Γείτονος. Εν τω μεταξύ η Τουρκία, εφήρμοσε σε ορισμένες περιοχές το Δίκαιο της Θάλασσας, αν και δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση.

 

Επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, έχουν σταματήσει οι έρευνες για ανεύρεση πετρελαίου, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ακόμη και στο Ιόνιο, προφανώς για να μην θυμώσει ο κακός γείτων, που πολλές φορές έχει ζητήσει και δημοσίως την συνεκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου του Αιγαίου. Μόλις προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προωθεί διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Εν τω μεταξύ η μικρή Κύπρος έχει προχωρήσει στη χάραξη της Α.Ο.Ζ., σε συνεργασία με το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Αίγυπτο και ήδη άρχισαν οι γεωτρήσεις, στο γνωστό ως οικόπεδο 12 της Α.Ο.Ζ., για την εξόρυξη φυσικού αερίου που έχει επισημανθεί εκεί, καθώς και στην παρακείμενη Α.Ο.Ζ. του Ισραήλ. Σημαντική λεπτομέρεια: οι γεωτρήσεις για εξόρυξη φυσικού αερίου στις Α.Ο.Ζ. Κύπρου και Ισραήλ, γίνονται από αμερικανική εταιρεία εβραϊκών συμφερόντων, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον δήλωσε ότι η χώρα της στηρίζει όλες τις προσπάθειες για να καταστεί η Ευρώπη ενεργειακά αυτοδύναμη. Στήριξη προσέφεραν ακόμη η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη κυοφορείται σχέδιο υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο και μεταφορά του με πλοία στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, που τις τελευταίες ημέρες είχε περιοδεύσει σε χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής για να προσφέρει βοήθεια στους αδελφούς μουσουλμάνους και εθελοντική υποταγή στη νέο οθωμανική «αυτοκρατορία», χωρίς βεβαίως αποτελέσματα, αφού οι Άραβες μισούν τους Τούρκους και η Συρία ήδη στράφηκε προς το Ιράν, εξεμάνη από τις γεωτρήσεις Κύπρου και Ισραήλ και κατά την τουρκική συνήθεια έσπευσε να διατυπώσει απειλές, όπως περί εξόδου του πολεμικού στόλου, χωρίς να αποκλείσει στρατιωτική επέμβαση. Ξέχασε όμως, ότι αυτή τη φορά έχει να κάνει με το πάνοπλο Ισραήλ, που βρίσκεται σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα και διαθέτει την εύνοια των ΗΠΑ, που εκδηλώθηκε και πάλι με την άρνηση του προέδρου Μ. Ομπάμα κατά την προχθεσινή ομιλία του στον ΟΗΕ να αναγνωρίσει κράτος Παλαιστινίων, ταυτιζόμενος με το Ισραήλ.

Ο Τ. Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ν. Έρογλου υπέγραψαν ήδη συμφωνία για καθορισμό υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και Β. Κύπρου και απείλησαν ότι θα διενεργήσουν γεωτρήσεις και νοτίως της Κύπρου, ακόμη και πλησίον του οικοπέδου 12, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τουρκική άσκηση πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων πλησίον του σημείου της γεώτρησης. Το γνωστό της χώρα μας ερευνητικό πλοίο «Πίρι Ρέις» πλέει στην περιοχή, στην οποία κινούνται πολεμικά πλοία και αεροπλάνα της Τουρκίας, δημιουργώντας ένταση και πολεμικό κλίμα.

Είναι προφανές, ότι αν η Τουρκία επιχειρήσει στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, θα εμπλακεί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, οι οποίες όντας υποχρεωμένες να υποστηρίξουν το Ισραήλ, θα έχουν την ευκαιρία να ταπεινώσουν τη νέο οθωμανική Τουρκία που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο τους και κινείται αυτόνομα και για τους δικούς της υπερφίαλους σκοπούς. Επομένως, δεν αποκλείεται να ναυαγήσουν οι φιλοδοξίες των αλαζονικών Ερντογάν – Νταβούτογλου, στα νερά της Κύπρου και να αποδοθεί έτσι μια μορφή δικαιοσύνης.

(από την εφημερίδα "Εστία")