Οι μέρες που ακολουθούν είναι μέρες ευθύνης. Το πολιτικό σύστημα γυρίζει σελίδα. Τα μεγαλύτερα κόμματα που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου με τη Μεταπολίτευση κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να δουλέψουν μαζί για τη χώρα. Ενας πρωθυπουργός, υπηρετώντας στα μέγιστα τις αξίες του πατριωτισμού και της πολιτικής ηθικής, παρέδωσε το αξίωμά του για να επιτευχθεί ο στόχος της ενότητας στο πολιτικό σύστημα, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά

Οι μέρες που ακολουθούν είναι μέρες ευθύνης. Το πολιτικό σύστημα γυρίζει σελίδα. Τα μεγαλύτερα κόμματα που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου με τη Μεταπολίτευση κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να δουλέψουν μαζί για τη χώρα. Ενας πρωθυπουργός, υπηρετώντας στα μέγιστα τις αξίες του πατριωτισμού και της πολιτικής ηθικής, παρέδωσε το αξίωμά του για να επιτευχθεί ο στόχος της ενότητας στο πολιτικό σύστημα, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου 2011, αλλά και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, προκειμένου να συνεχίσει η χρηματοδότησή της, είναι ο απόλυτος στόχος αυτής της κυβέρνησης. Ομως, η δουλειά που έχει ξεκινήσει στο πεδίο των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών δεν πρέπει να σταματήσει. Ο υπέρτατος στόχος όλων μας είναι να σταθεί η χώρα στα πόδια της, να ανακάμψει η οικονομία, να ξαναβρεί ο πολίτης τους λόγους για να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική στο μέλλον, και ότι η πορεία της χώρας δεν εξαντλείται στην απρόσκοπτη ικανοποίηση των δανειακών μας αναγκών.

Οι μέρες που έχουμε μπροστά μας, εκτός από την υλοποίηση των αμοιβαίων δεσμεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, επιβάλλουν και την υλοποίηση του προγράμματος που έχει στο επίκεντρο στόχους, όπως η ανάπτυξη, η ευημερία, η απασχόληση, η αλλαγή της καθημερινότητας. Τελικά, το δικαίωμα στην επιβίωση και στην ελπίδα για ένα καλύτερο ατομικό και εθνικό μέλλον.

Ελπίζω και πιστεύω ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός να αποτελέσει το παράδειγμα και την αρχή μιας πολιτικά ήρεμης περιόδου, χωρίς πυροτεχνήματα, χωρίς μικροκομματισμούς. Μιας περιόδου που το καθήκον προς την πατρίδα, η σκληρή δουλειά, η προτεραιότητα στον πολίτη θα ορίσουν τις πράξεις μας και την πρακτική μας. Η χώρα έπιασε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά τα όριά της. Ας δούμε αυτήν την περίοδο ως ευκαιρία για μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα.

(από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", 13/11/2011)