Στα τελικά στάδια κατακύρωσης των προσφορών για την ανέγερση 7 δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών συνολικής χωρητικότητας 35.000MT σε ενοικιαζόμενη γη στην περιοχή Βασιλικού βρίσκεται η Πετρολίνα.

Στα τελικά στάδια κατακύρωσης των προσφορών για την ανέγερση 7 δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών συνολικής χωρητικότητας 35.000MT σε ενοικιαζόμενη γη στην περιοχή Βασιλικού βρίσκεται η Πετρολίνα.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €16εκ. περίπου και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2012.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει πρόσφατα ολοκληρώσει τις εργασίες ανέγερσης δύο νέων πρατηρίων: ένα στην περιοχή Πέγειας τo οποίo έχει εντάξει στο δίκτυο πρατηρίων ίδιας διαχείρισης και ένα στην τουριστική περιοχή Γεροσκήπου στην Πάφο. Παράλληλα, ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες αναδόμησης ενός πρατηρίου της Εταιρείας επί ιδιόκτητης γης στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό. Επίσης, η Εταιρεία προγραμματίζει την αναβάθμιση ενός ακόμη πρατηρίου στην περιοχή Αγίας Νάπας και την εξαγορά ενός πρατηρίου στην επαρχία Λεμεσού το οποίο θα εντάξει στο δίκτυο πρατηρίων ίδιας διαχείρισης. Η ανέγερση των νέων πρατηρίων γίνεται με βάση τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε θέματα ασφάλειας, περιβάλλοντος, λειτουργικότητας και εμφάνισης.

Τα αποτελέσματα στην υπό εξέταση περίοδο παρουσιάζονται αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 κυρίως λόγω αυξημένου μεικτού κέρδους και αυξημένης συνεισφοράς από τις συνδεδεμένες εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του εννιαμήνου που έληξε στις 30.09.2011, συγκρινόμενα με τα αποτελέσματα του πρώτου εννιαμήνου του προηγούμενου έτους, παρουσιάζονται ως ακολούθως:

Λόγω αυξημένων τιμών πώλησης, ο κύκλος εργασιών από πωλήσεις μέσω πρατηρίων και σε εμπορικούς πελάτες ανήλθε στα €295,2εκ. έναντι €211,9εκ., καθώς και λόγω αυξημένων πωλήσεων σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε στα €344,9εκ. έναντι €245,6εκ.
Κατ' επέκταση, λόγω αυξημένου κόστους αγοράς προϊόντων, το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε από €220,2εκ. σε €317,1εκ. με αποτέλεσμα το μεικτό κέρδος να αυξηθεί στα €27,7εκ. από €25,3εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Το κέρδος από εργασίες ανήλθε στα €9,1εκ. σε σχέση με €8,7εκ. ενώ οι συνδεδεμένες εταιρείες είχαν θετική επίδραση ύψους €1,1εκ. έναντι €721χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Το κέρδος πριν τη φορολογία ανήλθε στα €9,1εκ. έναντι €8,2εκ. ενώ το κέρδος μετά τη φορολογία ανήλθε στα €8,2εκ. έναντι €7,4εκ.