Στα 2,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Καλώδια στο εννεάμηνο του 2011 και ο κύκλος εργασιών στο ίδιο διάστημα ανήλθε στα 305 εκατ. ευρώ.
Στα 2,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Καλώδια στο εννεάμηνο του 2011 και ο κύκλος εργασιών στο ίδιο διάστημα ανήλθε στα 305 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα,ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΕλληνικάΚαλώδια τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 ανήλθε στα 305 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 22% έναντι του 2010 (249 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, κυρίως προς χώρες του εξωτερικού, όσο και στην άνοδο των τιμών των μετάλλων σε σχέση με το 2010. Αξίζει να αναφερθεί πως οι πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδας αποτελούν το 68% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, επενδυτικών και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 14,9 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. ευρώ το 2010.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων σημείωσαν βελτίωση ανερχόμενα σε κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ ή 0,0844 ευρώ ανά μετοχή.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε σε 155 εκατ. ευρώ έναντι 102 εκατ. ευρώ την 31/12/2010, καθώς ο Όμιλος εξαγόρασε τη FULGOR και ανέλαβε τις δανειακές της υποχρεώσεις μετά το διακανονισμό με τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ αυξήθηκαν και οι ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης για την νέα παραγωγική μονάδα.
Ο δανεισμός αναμένεται να μειωθεί κατά 9,5 εκατ. ευρώ μόλις καταβληθεί το τίμημα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικά Καλώδια . Τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 εκταμιεύτηκαν σε επίπεδο Ομίλου 5,3 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό.

Ο ΌμιλοςΕλληνικά Καλώδια συνεχίζει να κινείται στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου στρατηγικού του πλάνου, εστιάζοντας σε πωλήσεις προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και σε αγορές του εξωτερικού.

Σημαντική σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα αναμένεται να είναι και η συμβολή της FULGOR, καθώς ενισχύεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός του ΟμίλουΕλληνικά Καλώδια και εμπλουτίζεται το χαρτοφυλάκιο προϊόντων με υποβρύχια καλώδια ενεργείας. Με την προσθήκη της FULGOR ο Όμιλος Ελληνικά Καλώδια διαμορφώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους καλωδίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.