Ρίχνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Motor Oil η Marfin Analysis, διατηρώντας, ωστόσο, τη σύσταση «buy». Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή μειώνει στα 9 ευρώ από 9,30 ευρώ σε έκθεση της με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για τα περιθώρια διύλισης παραμένουν αβέβαιες δεδομένων των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Σημαντική, όμως, κρίνεται η παρατήρηση ότι η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής, η οποία ενισχύθηκε από τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές

Ρίχνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Motor Oil η Marfin Analysis, διατηρώντας, ωστόσο, τη σύσταση «buy». Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή μειώνει στα 9 ευρώ από 9,30 ευρώ σε έκθεση της με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για τα περιθώρια διύλισης παραμένουν αβέβαιες δεδομένων των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Σημαντική, όμως, κρίνεται η παρατήρηση ότι η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής, η οποία ενισχύθηκε από τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι το περιθώριο διύλισης της Μotor Oil το 2011 μειώθηκε στα 7,92 δολάρια το βαρέλι από 8,27 δολάρια πριν, ενώ αναμένεται ότι το 2012-13 θα παραμείνει σταθερό κοντά στα 8 δολάρια το βαρέλι.

Στην ανάλυσή της, ωστόσο, η Marfin σημειώνει ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τον όγκο πωλήσεων και μειώνει αυτές για το λειτουργικό κόστος. Επίσης, εκτιμά ότι η Motoroil αναμένεται να παραμείνει στην κορυφή των σύνθετων διυλιστηρίων, εξαιτίας της υψηλής απόδοσης στα μεσαία αποστάγματα και την ευνοϊκή γεωγραφική θέση.

Προβλέπει, τέλος, μειωμένα κατά 3% τα καθαρά κέρδη του 2012, στα 122 εκατ. ευρώ και κατά 1,3% τα EBITDA στα 327 εκατ. ευρώ.