Οι ιταλικές εταιρείες κοινής ωφελείας A2A και Iren, οι οποίες είναι βασικοί μέτοχοι της Edison, είναι πρόθυμες να παραιτηθούν της συμμετοχής τους σε αυτήν, με αντάλλαγμα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Edipower, καθώς και τα χρέη της, ύψους 1,1 δις ευρώ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica χωρίς να αναφέρει πηγές. Η Edipower έχει στην κατοχή της υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σταθμούς συνδυασμένου κύκλου αερίου

Οι ιταλικές εταιρείες κοινής ωφελείας A2A και Iren, οι οποίες είναι βασικοί μέτοχοι της Edison, είναι πρόθυμες να παραιτηθούν της συμμετοχής τους σε αυτήν, με αντάλλαγμα όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Edipower, καθώς και τα χρέη της, ύψους 1,1 δις ευρώ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica χωρίς να αναφέρει πηγές.

Η Edipower έχει στην κατοχή της υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σταθμούς συνδυασμένου κύκλου αερίου. Αφού αποκτήσουν τον έλεγχο της Edipower, οι A2A και Iren σκοπεύουν να συγχωνευθούν με την Acea Roma ώστε να δημιουργήσουν μία εταιρεία με διαφοροποιημένο πεδίο δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση θα μελετηθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Edison αύριο, Τετάρτη.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η γαλλική EDF και ιταλικές εταιρείες – στις οποίες συγκαταλέγονται οι A2A και Iren – οι οποίες είναι μέτοχοι της Edison, βρίσκονται σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις με στόχο την αναδιάρθρωση της μετοχικής σύνθεσης της Edison, χωρίς να έχουν, ωστόσο, φτάσει μέχρι σήμερα σε συμφωνία.