Η πολύμηνη ξηρασία στην Σερβία θα έχει αρνητική επίδραση στην κερδοφορία της σερβικής εθνικής εταιρείας ενέργειας, Elektroprivreda Srbije (EPS), λόγω μειωμένης παραγωγής ενέργειας στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Η πολύμηνη ξηρασία στην Σερβία θα έχει αρνητική επίδραση στην κερδοφορία της σερβικής εθνικής εταιρείας ενέργειας, Elektroprivreda Srbije (EPS), λόγω μειωμένης παραγωγής ενέργειας στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Balkans.com, o φορέας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εμφάνισε κέρδη 8,7 δις δηναρίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011, που συμπεριλήφθηκαν στον εθνικό προϋπολογισμό για το 2012.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τρέχουσες ζημίες της εταιρείας, λόγω του υψηλού κόστους της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και του υψηλότερου κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, ανήλθαν σε 20,5 εκατ. δηνάρια. Η εταιρεία αναμένει να ολοκληρωθεί ο χρόνος για να έχει συγκεκριμένα στοιχεία. Αναμένεται ότι η παραγωγή ενέργειας από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί περίπου κατά 3 δις kW / h, γεγονός που σημαίνει ότι η ζημία μπορεί να φθάσει τα 165 εκατ. δηνάρια.