Στρατηγική εταιρική συμφωνία υπέγραψαν η Siemens και η Gazprom στις 19 Δεκεμβρίου στην έδρα της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου. Η συμφωνία αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ των εταιριών τόσο στη ρωσική όσο και στη διεθνή αγορά
Στρατηγική εταιρική συμφωνία υπέγραψαν η Siemens και η Gazprom στις 19 Δεκεμβρίου στην έδρα της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου.

Η συμφωνία αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ των εταιριών τόσο στη ρωσική όσο και στη διεθνή αγορά.

Βάσει της συμφωνίας, τα κοινά σχέδια που θα υλοποιήσουν Gazprom και Siemens έχουν να κάνουν με τους ακόλουθους τομείς:

- μεταφοράς, υπόγειας αποθήκευσης και χρήσης του φυσικού αερίου 
- παραγωγής αερίου, συμπυκνωμένου αερίου και αργού πετρελαίου
- υγροποιημένου φυσικού αερίου
- αυτοματοποίησης και μετρολογίας
- ηλεκτρικής ενέργειας
- στην ανάπτυξη καινοτομιών
- συστημάτων αυτοματισμού, ασφάλειας κτιρίων και κατασκευών
- οικολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας
- ιατρικής τεχνολογίας.

O Πρόεδρος της Gazprom, Alexey Miller, σημείωσε ότι για περισσότερα από 15 χρόνια η Gazprom εφαρμόζει την τεχνολογία της Siemens στους τομείς δραστηριοποίησής της ενώ τόνισε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, η οποία θα «συγκεντρώσει» τις προσπάθειες και την εμπειρία των δύο εταιριών, θα δοθεί η δυνατότητα ενεργούς δραστηριοποίησης και σε άλλους βασικούς τομείς όπως η εφαρμογή τεχνολογιών παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.