Αδυναμία επίτευξης συμφωνίας όσον αφορά την τιμή του φυσικού αερίου σημειώθηκε στις χθεσινές συνομιλίες του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του, Αζάρωφ. «Πρέπει να επιτύχουμε ένα συμβιβασμό, μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία,» δήλωσε ο Μύκολα Αζάρωφ εξερχόμενος από τις συνομιλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην κατοικία του Πούτιν στο Novo Ogaryovo έξω από τη Μόσχα
Αδυναμία επίτευξης συμφωνίας όσον αφορά την τιμή του φυσικού αερίου σημειώθηκε στις χθεσινές συνομιλίες του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του, Αζάρωφ.

«Πρέπει να επιτύχουμε ένα συμβιβασμό, μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία,» δήλωσε ο Μύκολα Αζάρωφ εξερχόμενος από τις συνομιλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην κατοικία του Πούτιν στο Novo Ogaryovo έξω από τη Μόσχα.

Το Κίεβο ζητά από τη Ρωσία μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, σε μια προσπάθεια «ελάφρυνσης» της παραπαίουσας οικονομίας της Ουκρανίας.

Πάντως, και οι δύο χώρες έχουν δεσμευτεί ότι σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας δεν θα επηρεαστεί η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, καθώς οι συνομιλίες έχουν διακοπεί δύο φορές την προηγούμενη δεκαετία εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την τιμή του αερίου.