Η Genel Energy PLC, με έδρα το Λονδίνο, βρίσκεται σε συνομιλίες με την καναδική Longford Energy Inc. για πιθανή εξαγορά επιπλέον 40% μεριδίου σε πετρελαϊκό πεδίο στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες σήμερα. Η Genel, η οποία επικεντρώνεται στο Κουρδιστάν και έχει επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΡ Tony Hayward, έχει ήδη μερίδιο 20% στο πεδίο Chia Surkh. Σύμφωνα με την Genel, το πεδίο έχει πιθανότατα 305,7 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου

Η Genel Energy PLC, με έδρα το Λονδίνο, βρίσκεται σε συνομιλίες με την καναδική Longford Energy Inc. για πιθανή εξαγορά επιπλέον 40% μεριδίου σε πετρελαϊκό πεδίο στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες σήμερα.

 

Η Genel, η οποία επικεντρώνεται στο Κουρδιστάν και έχει επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΡ Tony Hayward, έχει ήδη μερίδιο 20% στο πεδίο Chia Surkh. Σύμφωνα με την Genel, το πεδίο έχει πιθανότατα 305,7 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

 

Και οι δύο εταιρείες τόνισαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά διευκρίνισαν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη σίγουρο.

 

Η Genel προήλθε από τη συγχώνευση της Vallares PLC, εταιρεία-όχημα για τις επενδύσεις του Hayward, του Nathaniel Rothschild και της τουρκικής Genel Enerji.