Ο Mariy Kosev, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας του αγωγού Nabucco για την Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Ο Kosev διαδέχεται τον Kiril Temelkov, ο οποίος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής Bulgartransgaz τον περασμένο Ιούνιο

Ο Mariy Kosev, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας του αγωγού Nabucco για την Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Ο Kosev διαδέχεται τον Kiril Temelkov, ο οποίος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής Bulgartransgaz τον περασμένο Ιούνιο.

Τον Ιούλιο, ο Temelkov είχε διοριστεί προσωρινά επικεφαλής της βουλγαρικής «Εθνικής Εταιρείας Nabucco», μέχρι να πληρωθεί η θέση από κάποιο κατάλληλο στέλεχος.

«Ο διορισμός του κ. Kosev δίμει μεγάλη ώθηση στο πρότζεκτ», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nabucco Pipeline International GmBH, κ. Reinhard Mitschek.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας του έργου, ο Nabucco έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο στην Βουλγαρία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία σειρά συναντήσεων με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και διαβουλεύσεις με εκπροσώπους ΜΚΟ.