Η ισπανική Repsol ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2,6 δις ευρώ για να επαναγοράσει το 10% των μετοχών της, προκειμένου να διασώσει έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της, την Sacyr-Vallehermoso, η οποία το 2006 δανείστηκε 4,9 δις για να αποκτήσει το 20% της Repsol.

Η ισπανική Repsol ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2,6 δις ευρώ για να επαναγοράσει το 10% των μετοχών της, προκειμένου να διασώσει έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της, την Sacyr- Vallehermoso, η οποία το 2006 δανείστηκε 4,9 δις για να αποκτήσει το 20% της Repsol.

Με τον τρόπο αυτό, η Sacyr θα μπορέσει να αναδιαρθρώσει το χρέος ύψους 2,46 δις που έχει σήμερα, σε μια στιγμή που οι τράπεζες της έχουν κλείσει την πόρτα. Για την ίδια την Repsol, η αγορά των μετοχών στην τιμή των 21,07 ευρώ είναι 5% φθηνότερη από την τιμή της αγοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Από εκεί και πέρα, η ισπανική εταιρεία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην ανάπτυξη των βραζιλιάνικών κοιτασμάτων πετρελαίου, στα οποία έχει συμμετοχή. Επίσης, πραγματοποίησε πρόσφατα την είσοδό της στη Ρωσία, με μια συμφωνία ύψους 840 εκατ. δολαρίων με την Alliance Oil.