«Δεν Αρκεί για την ... Τουρκία το Φυσικό Αέριο του Οικοπέδου 12», Λέει το Ψευδοκράτος

«Δεν Αρκεί για την ... Τουρκία το Φυσικό Αέριο του Οικοπέδου 12», Λέει το Ψευδοκράτος
energia.gr
Πεμ, 29 Δεκεμβρίου 2011 - 14:25
Ως μη «ειλικρινή» χαρακτήρισε την αναφορά του προέδρου Χριστόφια πως θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι από την ύπαρξη φυσικού αερίου ο «υπουργός» ενέργειας και οικονομίας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Σουνάτ Ατούν. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», προηγουμένως είχε ανακοινωθεί διαφορετική ποσότητα του κοιτάσματος

Ως μη «ειλικρινή» χαρακτήρισε την αναφορά του προέδρου Χριστόφια πως θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι από την ύπαρξη φυσικού αερίου ο «υπουργός» ενέργειας και οικονομίας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Σουνάτ Ατούν. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», προηγουμένως είχε ανακοινωθεί διαφορετική ποσότητα του κοιτάσματος, ενώ υποστήριξε ότι «αν δει κάποιος τις ποσότητες φυσικού αερίου στον κόσμο, η ποσότητα που εντόπισε η Noble δεν τους επιτρέπει να έχουν τόσο σημαντική επιρροή στην διεθνή αγορά ενέργειας».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ποσότητα που ανακοινώθηκε για το Οικόπεδο 12 μπορεί να είναι σημαντική για την κάλυψη των αναγκών των Ελληνοκυπρίων, «αλλά για μεγάλες γεωγραφικά χώρες όπως η Τουρκία, καλύπτουν τις ανάγκες το πολύ μιας τριετίας», και ισχυρίστηκε ότι «και για την ΕΕ ακόμα δεν έχει κανένα νόημα».

Σύμφωνα με τον κ. Ατούν, στο ενδιαφέρον των Ελληνοκυπρίων για την ενέργεια «υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο» και κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι προσπαθεί να «εξασφαλίσει το συμφέρον της στο κυπριακό και να επωφεληθεί μονομερώς».