Πέρασαν όλα τα τεστ τα πυρηνικά εργοστάσια της κρατικής τσεχικής CEZ AS όπωα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Ο κοινοτικός έλεγχος ασφαλείας περιλάμβανε ασκήσεις προσομοίωσης για πλημμύρες, ακραίες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, σεισμούς κλπ και διεξήχθη κατά το τελευταίο εξάμηνο, από το Κρατικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Ασφαλείας της Τσεχίας, το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών της χώρας και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Τσεχίας

Πέρασαν όλα τα τεστ τα πυρηνικά εργοστάσια της κρατικής τσεχικής CEZ AS όπωα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Ο κοινοτικός έλεγχος ασφαλείας περιλάμβανε ασκήσεις προσομοίωσης για πλημμύρες, ακραίες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, σεισμούς κλπ και διεξήχθη κατά το τελευταίο εξάμηνο, από το Κρατικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Ασφαλείας της Τσεχίας, το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών της χώρας και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Τσεχίας.

 

Η εταιρεία έχει έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες και έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την εκποίηση δύο και πιθανόν και άλλων τριών. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν η Areva, η Rosatom και η Westinghouse Electric Co. της Toshiba. Οι προσφορές λήγουν στις 2 Ιουλίου 2012 και ο ανάδοχος θα ανακοινωθεί στα τέλη του 2013.