Τα τεστ αντοχής στον πυρηνικό σταθμό «Κοζλοντούι» απέδειξαν ότι οι προδιαγραφές των κατασκευαστικών σχεδίων και η τεχνική κατάσταση των συστημάτων ασφάλειας εξασφαλίζουν επαρκή σταθερότητα των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και στις αναμενόμενες δυσμενείς αλλαγές του κλίματος.
Τα τεστ αντοχής στον πυρηνικό σταθμό «Κοζλοντούι» απέδειξαν ότι οι προδιαγραφές των κατασκευαστικών σχεδίων και η τεχνική κατάσταση των συστημάτων ασφάλειας εξασφαλίζουν επαρκή σταθερότητα των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και στις αναμενόμενες δυσμενείς αλλαγές του κλίματος. Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της βουλγαρικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ρύθμισης, Σεργκέι Τσότσεφ.

Υπάρχει επίσης πολύ καλή σταθερότητα και επαρκή αποθέματα χρόνου σε ό, τι αφορά την ανάληψη συμπληρωματικών μέτρων σε ενδεχόμενη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και δυσλειτουργία του τελικού απορροφητήρα θερμότητας, αναφέρεται στην έκθεση της Αρχής.

Ο πυρηνικός σταθμός «Κοζλοντούι» διατηρεί συνεχώς υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού σε περίπτωση ατυχήματος, υπάρχουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις διαχείρισης ατυχημάτων, καθώς επίσης τα μέτρα προστασίας του προσωπικού, περιβάλλοντος και πληθυσμού, επισημαίνεται στην έκθεση.