Ανέκτησε την άδεια λειτουργίας του την περασμένη Τρίτη το ρωσικής ιδιοκτησίας διυλιστήριο, Lukoil Neftochim, στη Βουλγαρία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), σύμφωνα με το Focus Fen. Το διυλιστήριο, που είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, ανέκτησε την άδεια μετά από μήνες αντιπαραθέσεων με τις βουλγαρικές τελωνειακές και φορολογικές αρχές

Ανέκτησε την άδεια λειτουργίας του την περασμένη Τρίτη το ρωσικής ιδιοκτησίας διυλιστήριο, Lukoil Neftochim, στη Βουλγαρία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), σύμφωνα με το Focus Fen. Το διυλιστήριο, που είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, ανέκτησε την άδεια μετά από μήνες αντιπαραθέσεων με τις βουλγαρικές τελωνειακές και φορολογικές αρχές.

Κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού, η εταιρεία συμφώνησε να εγκαταστήσει όλους τους απαραίτητους μετρητές στο διυλιστήριό της και στον τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα, ώστε τα βουλγαρικά τελωνεία και οι υπάλληλοι του οργανισμού να παρακολουθούν καλύτερα τη ροή των εσόδων και να προληφθεί η φορολογική απάτη.