Η Επιτροπή Εμπορίου της κυπριακής Βουλής αποφασίσε κατά πλειοψηφία να παραπέμψει στην Ολομέλεια πρόταση νόμου που προβλέπει κατάργηση της συμβουλευτικής επιτροπής για το φυσικό αέριο και σύσταση τεχνικής επιτροπής, η οποία πέραν της αξιολόγησης των προσφορών για τις αδειοδοτήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θα προβαίνει και σε διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Η Επιτροπή Εμπορίου της κυπριακής Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραπέμψει στην Ολομέλεια πρόταση νόμου που προβλέπει κατάργηση της συμβουλευτικής επιτροπής για το φυσικό αέριο και σύσταση τεχνικής επιτροπής, η οποία πέραν της αξιολόγησης των προσφορών για τις αδειοδοτήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θα προβαίνει και σε διαπραγματεύσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Την αρμοδιότητα αυτή έχει μέχρι σήμερα ο εκάστοτε υπουργός Εμπορίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου η υπουργός Πραξούλα Αντωνιάδου απηύθυνε έκκληση προς την Επιτροπή να μην προχωρήσει με τη συγκεκριμένη νομοθεσία γιατί, όπως είπε, θα πληγεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του β' γύρου αδειοδοτήσεων.

Έκκληση απηύθυνε και η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Εμπορίου, Ζέτα Αιμιλιανίδου, αποκαλύπτοντας ότι στις 13 Φεβρουαρίου θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ η ανακοίνωση του β' γύρου αδειοδοτήσεων με τα σχετικά έγγραφα, τα οποία ετοιμάστηκαν με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.