Σε λειτουργία βρίσκεται, πλέον, από την αρχή του Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, που βρίσκεται στο νησί Walney της περιοχής του Barrow-in-Furness, στην Βόρειο Αγγλία. Το πάρκο έχει ισχύ 367, 2MW και στην κοινοπραξία κατασκευής του συμμετείχαν η δανική Dong Energy, η βρετανική και η OPW. Αποτελείται από 102 ανεμογεννήτριες, κατασκευής Siemens, οι οποίες κόστισαν 1 δις λίρες Αγγλίας

Σε λειτουργία βρίσκεται, πλέον, από την αρχή του Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, που βρίσκεται στο νησί Walney της περιοχής του Barrow-in-Furness, στην Βόρειο Αγγλία. Το πάρκο έχει ισχύ 367, 2MW και στην κοινοπραξία κατασκευής του συμμετείχαν η δανική Dong Energy, η βρετανική και η OPW. Αποτελείται από 102 ανεμογεννήτριες, κατασκευής Siemens, οι οποίες κόστισαν 1 δις λίρες Αγγλίας.

Όπως τόνισε ο Βρετανός Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής, Edward Davey, το πάρκο είναι το μεγαλύτερο, το νεώτερο και το ταχύτερα κατασκευασμένο πάρκο, ικανό να παράσχει ενέργεια σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Από την πλευρά του, ο Anders Eldrup, CEO της Dong Energy, τόνισε πως πρόκειται για το πρώτο πρότζεκτ στην Βρετανία που χρηματοδοτείται από θεσμικούς επενδυτές, ενώ αποτελεί απόδειξη της πρόθεσης της εταιρείας του να επενδύσει στην χώρα.