Θετικά βλέπει η Ibedrola τις πρόσφατες κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για «πάγωμα» των feed-in tariffs στις ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, o πρόεδρος της εταιρείας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στην χώρα, χαρακτήρισε «παράλογο» το ισχύον σύστημα επιδοτούμενων τιμών στην Ισπανία

Θετικά βλέπει η Ibedrola τις πρόσφατες κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για «πάγωμα» των feed-in tariffs στις ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, o πρόεδρος της εταιρείας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στην χώρα, χαρακτήρισε «παράλογο» το ισχύον σύστημα επιδοτούμενων τιμών στην Ισπανία.

Τη στιγμή που η πλειοψηφία των εταιρειών ΑΠΕ στην Ισπανία αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης, ο κ. Ignacio Galán τονίζει, στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ότι, σε πολλές περιπτώσεις, εισέρχεται στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας διπλάσιο ρεύμα από αυτό που αντιστοιχεί στη ζήτηση.

«Είναι παράλογο. Η Ισπανία εγκαθιστά τις πιο ακριβές τεχνολογίες στην Ευρώπη, ενώ θα έπρεπε να επιζητά τις φθηνότερες», ισχυρίζεται ο πρόεδρος Ibedrola, μιλώντας στους Financial Times.