Η βουλγαρική εταιρεία ενέργειας CEZ δεσμεύθηκε να καταστήσει τον θερμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Βάρνα περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη λειτουργία του ως το 2030.Όπως δήλωσε ο Petr Dokladal, περιφερειακός διευθυντής της CEZ για τη Βουλγαρία, το σχέδιο μείωσης των εκπομπών CO2 του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής απαιτεί επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ

Η βουλγαρική εταιρεία ενέργειας CEZ δεσμεύθηκε να καταστήσει τον θερμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Βάρνα περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη λειτουργία του ως το 2030.Όπως δήλωσε ο Petr Dokladal, περιφερειακός διευθυντής της CEZ για τη Βουλγαρία, το σχέδιο μείωσης των εκπομπών CO2 του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής απαιτεί επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Balkans.com, o κ. Dokladal τόνισε ότι η CEZ θα βασιστεί στην προσέλκυση επενδυτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος της χρηματοδότησης.Η εταιρεία θα προκηρύξει διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού τον Ιούλιο του 2012.