Η κοινοπραξία του Nabucco θα μπορούσε να στραφεί προς τις ποσότητες φυσικού αερίου του Βόρειου Ιράκ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κονσόρτσιουμ κατασκευής του αγωγού, τονίζοντας τις «μεγάλες δυνατότητες» της περιοχής αυτής ως βάσης αποθεμάτων. «Γιατί να μην αντλήσουμε φυσικό αέριο από το Βόρειο Ιράκ;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Christian Dolezal, όπως μεταδίδει το DowJones

 

Η κοινοπραξία του Nabucco θα μπορούσε να στραφεί προς τις ποσότητες φυσικού αερίου του Βόρειου Ιράκ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κονσόρτσιουμ κατασκευής του αγωγού, τονίζοντας τις «μεγάλες δυνατότητες» της περιοχής αυτής ως βάσης αποθεμάτων.

 

«Γιατί να μην αντλήσουμε φυσικό αέριο από το Βόρειο Ιράκ;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Christian Dolezal, όπως μεταδίδει το DowJones.

 

Η κοινοπραξία παραμένει, ωστόσο, σταθερή στον αρχικό της σχεδιασμό για μεταφορά αργού από την Κασπία προς την Ευρώπη, συμπλήρωσε ο Dolezal.

 

«Η ζήτηση υπάρχει στην Ευρώπη», τόνισε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «το Βόρειο Ιράκ έχει τεράστιες δυνατότητες ως παραγωγός φυσικού αερίου. Θα πρέπει να διερευνήσουμε τη δυνατότητα αξιοποίησής του σαν μία επιλογή για εξασφάλιση της παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη».