Μειώνουν ελαφρώς την τιμή-στόχο και τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των ΕΛΠΕ οι αναλυτές της αγοράς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτους. Έτσι, η Merrill Lynch επανακαθορίζει την τιμή-στόχο στα 6 ευρώ με σύσταση neutral. Έτσι, τα κέρδη ανά μετοχή του 2012, σύμφωνα με τον εν λόγω οίκο περιορίζονται κατά 16%, ενώ στην ίδια στην έκθεση αναφέρεται πως από τις ελληνικές πετρελαϊκές προτιμά τη Motor Oil

Μειώνουν ελαφρώς την τιμή-στόχο και τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των ΕΛΠΕ οι αναλυτές της αγοράς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτους.

Έτσι, η Merrill Lynch επανακαθορίζει την τιμή-στόχο στα 6 ευρώ με σύσταση neutral. Έτσι, τα κέρδη ανά μετοχή του 2012, σύμφωνα με τον εν λόγω οίκο περιορίζονται κατά 16%, ενώ στην ίδια στην έκθεση αναφέρεται πως από τις ελληνικές πετρελαϊκές προτιμά τη Motor Oil.

Εξάλλου, και η UBS σε έκθεσή της στις 24 Φεβρουαρίου προβαίνει σε μείωση της τιμής-στόχου στα 7,5 από τα 7,7 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση neutral, ενώ μειώνει και τις εκτιμήσεις του για τα EBITDA για το τρέχον έτος κατά 59 εκατ. ευρώ ή κατά 9,1%. Επίσης, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ θα μειωθούν κατά 20%, λόγω και της σημαντικής αύξησης στο κόστος δανεισμού.

Τέλος, η Societe Generale, σε έκθεσή της ομοίως στις 24 Φεβρουαρίου, μειώνει την τιμή στόχο για την μετοχή των ΕΛΠΕ στα 6,1 από τα 6,4 ευρώ, αλλά διατηρεί τη σύσταση hold. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρει πως τα EBITDA των ΕΛΠΕ ήταν σημαντικά υψηλότερα των προσδοκιών της λόγω των επιδόσεων του τμήματος διύλισης.