Στο ιστορικό «χαμηλό» των 2,4 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες που σημείωσε το 2011 η γαλλική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Areva. Η εξαιρετικά χαμηλή αυτή επίδοση του γαλλικού πυρηνικού κολοσσού έχει προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους της πυρηνικής βιομηχανίας στην Γαλλία, την ώρα που η χώρα βγαίνει φανερά κερδισμένη από την απομάκρυνση της Γερμανίας από την ηλεκτροπαραγωγή με βάση την πυρηνική ενέργεια

Στο ιστορικό «χαμηλό» των 2,4 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες που σημείωσε το 2011 η γαλλική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Areva.

Η εξαιρετικά χαμηλή αυτή επίδοση του γαλλικού πυρηνικού κολοσσού έχει προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους της πυρηνικής βιομηχανίας στην Γαλλία, την ώρα που η χώρα βγαίνει φανερά κερδισμένη από την απομάκρυνση της Γερμανίας από την ηλεκτροπαραγωγή με βάση την πυρηνική ενέργεια.

Άμεσος ήταν ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στο Χρηματιστήριο και στις μετοχές της επιχείρησης, παρόλο που η δίοικηση της Areva έσπευσε να διαβεβαιώσει πως προτεραιότητα και στόχος είναι η εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδιασμού με ορίζοντα το 2016.