Αισιόδοξος για την κατασκευή του South Stream εμφανίστηκε σε συνέντευξή του για το πρακτορείο ειδήσεων BGNES, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βουλγαρία Yuriy Isiakov. «Η Σόφια και η Μόσχα θα ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας Belene και τον αγωγό φυσικού αερίου, South Stream και θα αρχίσουν να τους υλοποιούν μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία» τόνισε ο Isiakov

Αισιόδοξος για την κατασκευή του South Stream εμφανίστηκε σε συνέντευξή του για το πρακτορείο ειδήσεων BGNES, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βουλγαρία Yuriy Isiakov. «Η Σόφια και η Μόσχα θα ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας Belene και τον αγωγό φυσικού αερίου, South Stream και θα αρχίσουν να τους υλοποιούν μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία» τόνισε ο Isiakov.

Εξάλλου, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σόφια εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι βουλγαρικές-ρωσικές διπλωματικές σχέσεις θα αλλάξουν προς το καλύτερο, και πως ακόμη δεν έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές τους. «Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να πω ότι τα έργα αυτά ξεπερνούν τα πλαίσια των ρωσο-βουλγαρικών σχέσεων. Αυτά τα σχέδια είναι όντως μεγάλες κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν περίπου δέκα χώρες, όπως στο South Stream», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αναμένει πως η κατασκευή του South Stream θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2012, ενώ επισήμανε ότι το σχέδιο θα εξασφαλίσει πλήρως την ενεργειακή επάρκεια της Βουλγαρίας για τα επόμενα 100 χρόνια.