Ακόμη και με Βέτο Απειλεί η Πολωνία τα Σχέδια της Ε.Ε. για Περαιτέρω Μειώσεις Εκπομπών CO2

Με βέτο απειλεί η Πολωνία τις προτάσεις της Ε.Ε. για περαιτέρω μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο 25%. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Πολωνίας απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του να καταψηφίσουν το νέο στόχο για μειώσεις 25% στις εκπομπές ρύπων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, υιοθετώντας πολιτικές που ενδέχεται να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων»
energia.gr
Παρ, 9 Μαρτίου 2012 - 12:59

Με βέτο απειλεί η Πολωνία τις προτάσεις της Ε.Ε. για περαιτέρω μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο 25%. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Πολωνίας απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του να καταψηφίσουν το νέο στόχο για μειώσεις 25% στις εκπομπές ρύπων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, υιοθετώντας πολιτικές που ενδέχεται να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα συζητείται σήμερα στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Πίσω από τις απειλές της Πολωνίας – η οποία καλύπτει το 90% των ενεργειακών της αναγκών με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα - για μπλοκάρισμα της απόφασης, βρίσκονται οι φόβοι της ότι η θέσπιση αυστηρότερων στόχων θα αυξήσει το κόστος παραγωγής ενέργειας.