Ι. Το πολιτικό βάρος του Καραμανλή επέβαλε χαριστικά την ένταξή μας στην Ευρώπη. Στην Ευρωζώνη ενταχθήκαμε βάσει στοιχείων κάλπικων. Ο πρόεδροςSarkosy, επισήμως, το κατήγγειλε. Ουδείς το διέψευσε. Προσδοκία εκάστοτε υπήρξε ότι "θα μάθουμε κολύμπι" .Δεν προσπαθήσαμε. Ξαπλώσαμε στην παραλία. Ιδρώσαμε στις κλοπές, άρχοντες και αρχόμενοι (Siemens,M.A.N.,calchestruchi, υποβρύχια, Ολυμπιακή, βαμβάκια, γεωργικές επιδοτήσεις, υπεράριθμοι κ.ο.κ.)

Ι. Το πολιτικό βάρος του Καραμανλή επέβαλε χαριστικά την ένταξή μας στην Ευρώπη. Στην Ευρωζώνη ενταχθήκαμε βάσει στοιχείων κάλπικων. Ο πρόεδρος Sarkosy , επισήμως, το κατήγγειλε. Ουδείς το διέψευσε.

Προσδοκία εκάστοτε υπήρξε ότι "θα μάθουμε κολύμπι" .Δεν προσπαθήσαμε. Ξαπλώσαμε στην παραλία. Ιδρώσαμε στις κλοπές, άρχοντες και αρχόμενοι ( Siemens , M . A . N ., calchestruchi , υποβρύχια, Ολυμπιακή, βαμβάκια, γεωργικές επιδοτήσεις, υπεράριθμοι κ.ο.κ.).

ΙΙ. Η καταιγίδα του 2008 αιφνιδίασε. Η απώλεια του πακτωλού φωτογράφησε πλήρη αδυναμία προσαρμογής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ουδείς παρακολούθησε την μετεξέλιξη της Ε.Ο.Κ. (Κοινότητας) σε Ενιαία Αγορά ( Maastricht ). Άγνωστος και ο ομοσπονδιακός, ήδη, μετασχηματισμός σε "Εσωτερική - (πλέον) - Αγορά". Εν τούτοις από 30.3.10 κατ΄άρθρ. 26 § 2 Συνθήκης Λειτουργίας Ε.Ε. (Σ.Λ.Ε.Ε.) η αγορά αυτή …«… περιλαμβάνει χώρο, χωρίς εσωτερικά σύνορα, μέσα στον οποίο εξασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία: i εμπορευμάτων, ii προσώπων, iii υπηρεσιών, iv κεφαλαίων …»… Στην Καθημερινή της 3.3. διαβάζουμε ότι διεξάγεται έρευνα …«… για περιπτώσεις πολιτικών οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό (Λονδίνο) κεφάλαια …»… Φανερή η παράκρουση: Η εσωτερική αγορά είναι - φύσει - ανεπίδεκτη εξαγωγής, εντός των κόλπων της. Εμμονή, προκειμένου περί τραπεζών, επιτείνει, αντιευρωπαϊκή, δυσμενή μεταχείριση των λοιπών έναντι των ελληνικών (!!!).

Η έκδηλη αμάθεια βουλευτών για ό,τι έχουν ψηφίσει (!!!) είναι το λιγώτερο. Κρίσιμο είναι ότι: η Ελλάς αδυνατεί να συνυπάρξει στον ευρωπαϊκό οργανισμό. Εκείθεν: Αυτοαποβάλλεται.

Αιμοδότης της οικονομίας είναι το πιστωτικό σύστημα. Οι τράπεζές μας, όμως, τελούν υπό κυριαρχία του κόμματος που κυβερνά. Το κόμμα, εξ άλλου, είναι κατάχρεο. Για να επιβιώσει ζητά ρύθμιση - χαριστική από το κράτος (Εστία 1.3.). Και το κράτος για να εξυπηρετήσει το κόμμα αδικεί τους πολίτες. Κυριαρχεί αντιευρωπαϊκός φασισμός. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Εθνικής Τραπέζηςο νικητής των εκλογών της 4.10.09 δια νεύματος ανέτρεψε την μέχρι τότε διοίκηση. Διόρισε νέα κομματικώς επιθυμητή (!!!).

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προς στήριξη του τραπεζικού συστήματος έχει χορηγήσει, χίλια δις € (489 + 523). Οι ελληνικές εξαιρέθηκαν. Αλλ' όταν η ΕΚΤ δεν τολμά να δανείσει τις τράπεζές μας, είναι προφανές ότι (και) οι Έλληνες δεν θα τις δανείσουν, ως καταθέτες.

Η εδώ διατραπεζική αγορά είναι "στεγνή". Τα επιτόκια χορηγήσεων έγιναν πανάκριβα. Το όλο κόστος δράσης στην Ελλάδα είναι βαρύτατο. Συμφωνήσαμε προς εξορθολογισμό να καταργήσουμε τις υποχρεωτικές κατώτατες αμοιβές στην παροχή (και) δικηγορικών υπηρεσιών. Πάλι κοροϊδέψαμε τους Ευρωπαίους. Το γραμμάτιο προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής καταργήθηκε μόνον κατ' όνομα. Σήμερα εκδίδεται όχι ως γραμμάτιο αμοιβής, αλλ' ως γραμμάτιο ποσού αναφοράς. Οι υπάλληλοι που το εκδίδουν γελούν (!!!). Ουδέποτε θα καταργηθούν τα γραμμάτια, εάν δεν πρωτοκαταργηθούν οι ποικιλώνυμες επιβαρύνσεις που καλύπτονται δια των γραμματίων. Ετσι χιλιάδες επιχειρήσεων μετεγκαθίστανται. Φεύγουν τρέχοντας οι ικανότεροι. Ουδείς ξένος έρχεται. Λίγοι αποκλειστικά για διακοπές.

ΙΙΙ.
Ο βομβαρδισμός δηλώσεων ότι η Ελλάς θα τιμήσει την υπογραφή της, υποκαταστάθηκε από ασυγκράτητη χρεωκοπία. Η Standard & Poor ' s ( S & P ) από 2.3. μας κατέταξε στηνχειρότερη νοητή βαθμίδα, πολύ κάτω του Ουζμπεκιστάν (!!!).

Στον ορυμαγδό της κατάρρευσης ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι η ΕΚΤ, σε συμπαιγνία με την Ελλάδα, αντικατέστησε ομόλογα ώστενα μη "κουρευτούν". Αυτό διότι η ΕΚΤ …«… παρεμβαίνει στην αγορά … για να συγκρατήσει …»… τις τιμές "(Εστία 25.2.)".

Ο υπουργός, όμως, ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε βεβαιώσει κατά την υπογραφή του α΄ "μνημονίου" (Μάιος 2010) ότι η Ελλάςεπιστρέφει στις αγορές το 2012 (!!!). Ομολογιούχοι τον πίστεψαν. Διακράτησαν τίτλους, πριν οι τιμές καταρρεύσουν. Άρα έπρεπε να έχουν όμοια μεταχείριση. " Τα όμοια γάρ ομοίως τέμνονται". Αν και αυτό παραβιάσει η Ελλάς, η ΕΚΤ, ως κορυφαία τράπεζα της Ευρώπης, θα έχει αναδειχθεί (και) κορυφαίος εικονικός διαπραγματευτής ομολόγων της ευρωζώνης. Πρωταγωνιστής χειραγώγησης τίτλων. Έμπειρη σε απάτες (η Ελλάς)δίδαξε το "ρίξιμο" των ομολογιούχων της και στα μέλη της "τρόικα". Φανερό ότι υπό κοινή υλική και ψυχική συνέργεια εξηφάνθη η αυθαίρετη αναδρομική μείωση της ονομαστικής αξίαςτων ομολόγων. Οι αγωγές, ήδη, με συνεναγόμενη την Ε.Κ.Τ. και λοιπούς "τροϊκανούς" εμπίπτουν, έτσι, στα δικαστήρια Ευρώπης και Αμερικής. Αποκλείεται λοιπόν, η ημεδαπή "πατριωτική" αντιμετώπιση. Η ελληνική αδικοπραξία αποκτά (και δικονομικώς) διεθνή διάσταση.

Όλοι, ανεξαιρέτως, βλαστημούν που έμπλεξαν με την Ελλάδα. Παρανόμησε όπου ακούμπησε, επιδοτήσεις, ομόλογα κλπ.

IV
. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνουμε "Ευρώπη". Γίναμε ο χειρότερος πονοκέφαλός της. Είμαστε κατά πλειοψηφία2 7 - 0 η πλέον απροσάρμοστη χώρα της " Ένωσης " .

(από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 07 Μαρτίου 2012)