Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "bTV". Η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται είναι διπλάσια σε σχέση με την απαιτούμενη για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, εξήγησε.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "bTV". Η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται είναι διπλάσια σε σχέση με την απαιτούμενη για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, εξήγησε. Επίσης, χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του κόμματος «Ατάκα» Βόλεν Σιντέροφ, βάσει των οποίων η Βουλγαρία θα πρέπει να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Τουρκία για να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες. Η Βουλγαρία καταναλώνει ενέργεια 5.000 MW και παράγει 10.000 MW, είπε ο κ. Μπορίσοφ.

Για το θέμα της κατασκευής της μονάδας 7 του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα συζητηθεί στις 11 Απριλίου από το υπουργικό συμβούλιο. Το έργο, πρόσθεσε, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι ή επτά ετών. Η κυβέρνηση κατέληξε στην κατασκευή της μονάδας 7 του εργοστασίου «Κοζλοντούι», έπειτα από την απόφαση που έλαβε να αποχωρήσει από το έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε».

Ο κ. Μπορίσοφ χαρακτήρισε την απόφαση ματαίωσης του έργου του «Μπέλενε», ως «δύσκολη πολιτική απόφαση, η οποία, όμως, είναι σωστή και σημαντική για την Πολιτεία». Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και στην απεξάρτηση της χώρας από τους μεσάζοντες στην προμήθεια φυσικού αερίου.