H Energy Transfer Partners ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Sunoco, έναντι 5,3 δισ. δολαρίων. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η διαχειρίστρια αγωγών φυσικού αερίου, Energy Transfer, θα καταβάλει 25 δολάρια σε μετρητά και 0,5245 των μετοχών της για κάθε μετοχή της Sunoco, δίνοντας στους μετόχους της Sunoco 50,13 δολάρια ανά μετοχή.

H Energy Transfer Partners ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Sunoco, έναντι 5,3 δισ. δολαρίων. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η διαχειρίστρια αγωγών φυσικού αερίου, Energy Transfer, θα καταβάλει 25 δολάρια σε μετρητά και 0,5245 των μετοχών της για κάθε μετοχή της Sunoco, δίνοντας στους μετόχους της Sunoco 50,13 δολάρια ανά μετοχή.

Η τιμή αυτή προσφέρει premium 23% με βάση το κλείσιμο της μετοχής της Sunoco στις 27 Απριλίου στα 40,91 δολάρια.

Η Sunoco, ιδιοκτήτρια διυλιστηρίων από το 1895 είχε ανακοινώσει τον περασμένο χρόνο ότι θα πουλήσει τα δύο τελευταία διυλιστήρια που της είχαν απομείνει, διατηρώντας τις δραστηριότητες της στα logistics και την λιανική.

Η εξαγορά, η οποία εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο και χρειάζεται την έγκρισητων μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών.