Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ορίστηκε η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος Επιστροφής Κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ορίστηκε η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος Επιστροφής Κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή αποφάσισε στη Συνεδρίασή του της 2/5/2012 να συμπεριλάβει, μεταξύ άλλων, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης προς έγκριση και λήψη απόφασης από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 24/5/2012 και το θέμα:

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με επιστροφή μετρητών στους Μετόχους με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής. Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού

Επισημαίνεται ότι το ως άνω θέμα τελεί εν συνεχεία υπό την έγκριση των αρμοδίων Εποπτικών Αρχών και η έναρξη καταβολής επιστροφής κεφαλαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 4 του Κ.Ν.2190/20, δεν μπορεί να γίνει πριν την παρέλευση τουλάχιστον 2 μηνών από την εγκριτική απόφαση.

Ως εκ τούτου στο Οικονομικό Ημερολόγιο του έτους 2012 προστίθενται τα εξής:

Αποκοπή Δικαιώματος Επιστροφής Κεφαλαίου: Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, ημερομηνία μεταγενέστερη της ημερομηνίας λήξης των Σ.Μ.Ε επί δεικτών στους οποίους συμμετέχει η μετοχή της Εταιρείας μας.

Δικαιούχοι Επιστροφής Κεφαλαίου: Οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τρίτης 31 Ιουλίου 2012 (record date).

Έναρξη Καταβολής Επιστροφής Κεφαλαίου: Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η επιστροφή κεφαλαίου θα καταβληθεί μέσω Τραπέζης η οποία θα πιστώσει τους λογαριασμούς των Χειριστών. Λεπτομέρειες θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας.