Σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση της Σιδενόρ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), στην οποία μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, οι σημαντικότερες εξελίξεις της χρήσης 2011,η παραγωγική δραστηριότητα και η δομή των εταιριών, καθώς και οι προοπτικές για τον Όμιλο.

Σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση της Σιδενόρ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), στην οποία μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, οι σημαντικότερες εξελίξεις της χρήσης 2011,η παραγωγική δραστηριότητα και η δομή των εταιριών, καθώς και οι προοπτικές για τον Όμιλο.

Κατά το 2011, ο Όμιλος Σιδενόρ πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών, τόσο σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όσο και σε αξίες. Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 25,6% και διαμορφώθηκε στη χρήση 2011 σε 1.247,4 εκ. ευρώ, έναντι 993,4 εκ. ευρώ το 2010, ως αποτέλεσμα κυρίως της στρατηγικής απόφασης του Ομίλου Σιδενόρ για διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων με την προσθήκη νέων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως πλατέα προϊόντα και ειδικούς χάλυβες, της διείσδυσης του Ομίλου σε νέες αγορές και της σημαντικής αύξησης του κύκλου εργασιών της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου.

Κατά τη χρήση 2011, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν μείωση κατά 30,4% και ανήλθαν σε 34,8 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. ευρώ το 2010.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων χρήσης 2011 ανήλθαν σε ζημιές ύψους 59,4 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 30 εκ. ευρώ το 2010, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 48,9 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,5084 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 23 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,2391 ευρώ ανά μετοχή) στη χρήση 2010. Σημειώνεται πως τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν δυσμενώς από τη συνεχιζόμενη μεγάλη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Για το 2012, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη κρίση στην ελληνική αγορά, ο Όμιλος Σιδενόρ στρέφεται προς το εξωτερικό και στοχεύει στην ενίσχυση των μεριδίων αγοράςστις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται και στη γεωγραφική διείσδυση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ομίλου επικεντρώνεται στη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, στη συνεχή αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Ομίλου, στη βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας, καθώς και στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων και διανομής, όπως πρόσφατα έγινε με την έναρξη λειτουργίας της SIDERAL Shpk, της νέας θυγατρικής του Ομίλου στην Αλβανία.

Όσον αφορά στη Σωληνουργεία Κορίνθου, η σταδιακήομαλοποίηση του διεθνούς επιχειρησιακού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις αυξημένες επενδύσεις σε ενεργειακά έργα και έργα υποδομών επιτρέπουνστον Όμιλο Σωληνουργεία Κορίνθου να διατηρεί θετικές προσδοκίες για την τρέχουσα χρήση.

Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) με τη γερμανική εταιρία κατασκευής εξοπλισμού SMS Meer, για τη προμήθεια μιας νέας μονάδας παραγωγής σωλήνων υψηλής αντοχής, που χρησιμοποιούνται σε κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Τα νέα αυτά προϊόντα θα πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας και με την προσθήκη τους στην υπάρχουσα γκάμα θα παρέχεται ένα μοναδικό εύρος προϊόντων με στόχο την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Επιπλέον, οι νέοι αυτοί σωλήνες θα απευθύνονται, μεταξύ άλλων αγορών και σε αυτές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικό, της Λατινικής Αμερικής, της Δυτικής Αφρικής και της Βόρειας Θάλασσας.