Υπέρ των Ευρωομολόγων και ο Έττινγκερ, Αλλά Μετά την Επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου

Υπέρ των Ευρωομολόγων και ο Έττινγκερ, Αλλά Μετά την Επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου
energia.gr
Τετ, 23 Μαΐου 2012 - 10:38
Έκκληση να μην αντιταχθούν επί της αρχής στα ευρωομόλογα απευθύνει προς όλες τις πλευρές ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, με συνέντευξή του σήμερα στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handesblatt. Μάλιστα, ο Έτινγκερ, που είναι μέλος του CDU της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, λέει, στη συνέντευξη αυτή ότι η έκδοση των ευρωομολόγων «είναι θέμα ημερήσια διάταξης»
Έκκληση να μην αντιταχθούν επί της αρχής στα ευρωομόλογα απευθύνει προς όλες τις πλευρές ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, με συνέντευξή του σήμερα στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handesblatt. Μάλιστα, ο Έτινγκερ, που είναι μέλος του CDU της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, λέει, στη συνέντευξη αυτή ότι η έκδοση των ευρωομολόγων «είναι θέμα ημερήσια διάταξης».

«Τα ομόλογα αυτά, δηλαδή οι κοινοί για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης τίτλοι χρέους με κοινό επιτόκιο που προορίζονται για τη χρηματοδότηση των εθνικών προϋπολογισμών, μπορούν να αποτελέσουν τον συνεκτικό ιστό μετά την επικύρωση από όλες τις χώρες του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την ανάταξη των δημοσιονομικών τους», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για άτυπη σύνοδο κορυφής κατά την οποία θα επιχειρήσουν την προσέγγιση των απόψεών τους ως προς τη σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με την δημοσιονομική πειθαρχία.

Θεωρείται πιθανόν ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να θέσει το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Ωστόσο, το Βερολίνο επαναδιατύπωσε αμέσως και με σαφή τρόπο την αρνητική του στάση απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό. «Αυτή είναι η αμετακίνητη θέση μας και θα είναι η ίδια και τον Ιούνιο», δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.