Την πρόσληψη του κ. Daljit Gill, στη θέση του Chief Operating Officer ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, ενώ ο ίδιος θα συμμετάσχει και στο Δ.Σ. της εταιρείας. Ο κ. Gill διαθέτει 29ετή επαγγελματική εμπειρία στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων έχοντας εργαστεί σε μεγάλες πετρελαϊκές του εξωτερικού, όπως η Shell (17 χρόνια ως “Gas Business Manager”, “Manager Strategy, Planning & Economics” και

Την πρόσληψη του κ. Daljit Gill, στη θέση του Chief Operating Officer ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, ενώ ο ίδιος θα συμμετάσχει και στο Δ.Σ. της εταιρείας. Ο κ. Gill διαθέτει 29ετή επαγγελματική εμπειρία στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων έχοντας εργαστεί σε μεγάλες πετρελαϊκές του εξωτερικού, όπως η Shell (17 χρόνια ως “Gas Business Manager”, “Manager Strategy, Planning & Economics” και “Business Development Director”) - και η BP (8 χρόνια ως Production Engineer), ενώ έχει διαχειριστεί έργα σε χώρες όπως: Ρωσία, Νιγηρία, Αίγυπτο, Ινδονησία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον , έχει διατελέσει Managing Director της Hess Egypt (2006 – 2008) και Αντιπρόεδρος Global Business Development για την Weatherford International (2010 – 2012).

Βιογραφικά Στοιχεία

Mε σπουδές στη Χημεία (Ph.D.) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο κ. Gill ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην BP αποκομίζοντας σημαντική τεχνική εμπειρία, διαχειριζόμενος έργα ανά τον κόσμο τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Shell αναλαμβάνοντας κυρίως διοικητικές θέσεις σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ επιπλέον έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Hess Egypt και Business Development Director της Kenda Capital, μιας ανεξάρτητης εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το Shell Technology Ventures Fund 1 B.V.

Πριν από την μετακίνησή του στην Energean Oil & Gas, ο κ. Gill ήταν Αντιπρόεδρος Global Business Development της Weatherford International με έδρα την Ολλανδία.