Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα κείμενό της που αφορά την ανάπτυξη των ΑΠΕ μετά το έτος 2020, το οποίο ο Αρθούρος Ζερβός, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας (EREC) χαρακτήρισε ως ελλιπές και μη φιλόδοξο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα κείμενό της που αφορά την ανάπτυξη των ΑΠΕ μετά το έτος 2020, το οποίο ο Αρθούρος Ζερβός, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας ( EREC) χαρακτήρισε ως ελλιπές και μη φιλόδοξο.

Πιο αναλυτικά, το EREC θεωρεί ότι υπάρξει έλλειψη φιλοδοξίας όσον αφορά την συνέχεια μετά το 2030 στις ΑΠΕ και προειδοποιεί για μια πιθανή «βουτιά» του κλάδου, εκτός αν εφαρμοστεί ένα σαφές και συμπαγές πλαίσιο μέχρι τότε.

«Η Επιτροπή προωθεί την αυστηρή εφαρμογή της Οδηγίας για το 2020 και σωστά πράττει. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ακόμα και εν μέσω της κρίσης θα πετύχουμε τους στόχους του 2020, ιδίως αυτούς για το 20% μέσω ΑΠΕ», τόνισε ο κ. Ζερβός.

Ο Γενικός Γραμματέας του EREC, Τζόσκε Μουθ, πρόσθεσε ότι «αν και η έκθεση δείχνει φανερά ότι οι δεσμευτικοί στόχοι είναι η καλύτερη επιλογή προς το 2030, εντούτοις δεν τους θέτει στο προσκήνιο της συζήτησης».

Ο κ. Ζερβός τόνισε επίσης ότι «η έκθεση δεν αντιμετωπίζει τον τομέα της θέρμανσης και της ψύξης, όπου υπάρχουν σήμερα καλά παραδείγματα για το πώς να δώσεις τα σωστά κίνητρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ειδικευμένη δράση για την ανανεώσιμη ψύξη και θέρμανση από την Επιτροπή».