Διπλασιασμό του τζίρου της σε σχέση με πέρυσι αναμένει η θυγατρική της Μπήτρος BIGSOLAR, χάρη στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων της από τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Έτσι, πληροφορίες θέλουν τον τζίρο της εταιρείας, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, να κινείται εφέτος στα 70 εκατ. ευρώ έναντι εκτίμησης 48 εκατ. ευρώ για το 2012

Διπλασιασμό του τζίρου της σε σχέση με πέρυσι αναμένει η θυγατρική της Μπήτρος BIGSOLAR, χάρη στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων της από τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Έτσι, πληροφορίες θέλουν τον τζίρο της εταιρείας, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, να κινείται εφέτος στα 70 εκατ. ευρώ έναντι εκτίμησης 48 εκατ. ευρώ για το 2012.

Ας σημειωθεί ότι ο περυσινός της τζίρος ήταν 36 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση αποδίδεται εν πολλοίς και στο ότι η BIGSOLAR καλύπτει το κενό που άφησε στην αγορά η πτώχευση της KLT.

Διπλάσιο τζίρο από το 2011 αναμένεται να παρουσιάσει φέτος η BIGSOLAR θυγατρική της Μπήτρος, καθώς παρά την ύφεση και τις δυσχέρειες στην ανεύρεση ρευστότητας η ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας από τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών είναι αυξημένη και φέτος.

Επίσης, η εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα την κατασκευή ενός ακόμη φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 2MW, ο οποίος στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και διασυνδέθηκε με το δίκτυο στις 20 Μαΐου.

Ο σταθμός χρηματοδοτήθηκε από την EFG Eurobank και αναμένεται, από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας, να αποδίδει στην Μπήτρος Μεταλλουργική – στην οποία και ανήκει - έσοδα της τάξης του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.