Ο πυρηνικό σταθμός Thorp στο Sellafield της Βρετανίας πρόκειται να κλείσει μετά από πτώση της ζήτησης της παραγωγής του, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αρχή Πυρηνικού Παροπλισμού (Nuclear Decommissioning Authority) ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του Thorp θα κλείσει το 2018, όταν λήξουν τα ισχύοντα σήμερα συμβόλαια, προσθέτοντας ότι η όποια προσπάθεια παράτασης του βίου του θα κοστίσει πάνω από 1 δις στερλίνες

Ο πυρηνικό σταθμός Thorp στο Sellafield της Βρετανίας πρόκειται να κλείσει μετά από πτώση της ζήτησης της παραγωγής του, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αρχή Πυρηνικού Παροπλισμού (Nuclear Decommissioning Authority) ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του Thorp θα κλείσει το 2018, όταν λήξουν τα ισχύοντα σήμερα συμβόλαια, προσθέτοντας ότι η όποια προσπάθεια παράτασης του βίου του θα κοστίσει πάνω από 1 δις στερλίνες.

Η ζήτηση για την τεχνολογία επανεπεξεργασίας ουρανίου, που χρησιμοποιεί ο σταθμός έχει μειωθεί, καθώς, μετά την κρίση, στην αγορά κυριαρχούν τεχνολογίες εκμετάλλευσης νέων κοιτασμάτων ουρανίου, οι οποίες είναι πιο συμφέρουσες.