Η χρεοκοπημένη αυτοκινητοβιομηχανία Saab πωλήθηκε σε κινεζο-σουηδικό επενδυτικό όμιλο. Ο αγοραστής, η National Electric Vehicle Sweden (Nevs), σκοπεύει να την μετατρέψει σε επιχείρηση κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το όνομα του αγοραστή ανακοινώθηκε από τον διαχειριστή της Saab, ο οποίος, ωστόσο, δεν προσδιόρισε το τίμημα της εξαγοράς

Η χρεοκοπημένη αυτοκινητοβιομηχανία Saab πωλήθηκε σε κινεζο-σουηδικό επενδυτικό όμιλο. Ο αγοραστής, η National Electric Vehicle Sweden (Nevs), σκοπεύει να την μετατρέψει σε επιχείρηση κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το όνομα του αγοραστή ανακοινώθηκε από τον διαχειριστή της Saab, ο οποίος, ωστόσο, δεν προσδιόρισε το τίμημα της εξαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Saab κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 19 Δεκεμβρίου , δύο χρόνια μετά την πώλησή της από την General Motors στην ολλανδική Spyker.

Επίσης, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, στα τέλη Δεκεμβρίου, ήθελαν την τουρκική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, άτομα από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη είχαν επισκεφθεί το σουηδικό υπουργείο Βιομηχανίας και ζήτησαν να ενημερωθούν για την αυτοκινητοβιομηχανία και για την πιθανότητα αγοράς της.