Αποφασισμένη να Παραμείνει στη Ρωσία η ΒΡ, Παρά την Πώληση του Μεριδίου της στην Κοινοπραξία με τους «Ολιγάρχες»

Αποφασισμένη να Παραμείνει στη Ρωσία η ΒΡ, Παρά την Πώληση του Μεριδίου της στην Κοινοπραξία με τους «Ολιγάρχες»
Πεμ, 14 Ιουνίου 2012 - 14:10
Αποφασισμένη να παραμείνει στην Ρωσία είναι η ΒΡ, παρά την πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να πωλήσει το μερίδιό της στην κοινοπραξία TNK-BP, δήλωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής πολυεθνικής BobDudley. «Παραμένουμε δεσμευμένοι με τη Ρωσία», τόνισε ο Dudley, προσθέτοντας ότι «έχουμε και άλλες επιχειρήσεις στην Ρωσίας πλην της TNK-BP»
Αποφασισμένη να παραμείνει στην Ρωσία είναι η ΒΡ, παρά την πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να πωλήσει το μερίδιό της στην κοινοπραξία TNK-BP, δήλωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής πολυεθνικής BobDudley.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι με τη Ρωσία», τόνισε ο Dudley, προσθέτοντας ότι «έχουμε και άλλες επιχειρήσεις στην Ρωσίας πλην της TNK-BP».

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Ιουνίου, η ΒΡ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαθέσει το ύψους 50% μερίδιο που διαθέτει στην κοινοπραξία TNK-BP, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό εταιρεία της Ρωσίας.

Μάλιστα, στις σημερινές του δηλώσεις, ο Dudley υπογράμμισε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει» από την ημέρα της ανακοίνωσης αυτής ως σήμερα.

Η ΒΡ και οι Ρώσοι «ολιγάρχες» εταίροι της (μέσω της «AlfaAccessRenova») στην ΤΒΚ-ΒΡ, οι οποία συστάθηκε το 2003, έχουν συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 38 δις δολ.