Νεαροί διαδηλωτές απέκλεισαν διάβαση πεζών στο κέντρο της Σόφιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση ματαίωσης του σχεδίου κατασκευής δεύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Μπέλενε.
Νεαροί διαδηλωτές απέκλεισαν διάβαση πεζών στο κέντρο της Σόφιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση ματαίωσης του σχεδίου κατασκευής δεύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Μπέλενε. Η ομάδα των διαδηλωτών απέκλεισε τις δύο εισόδους της διάβασης πεζών που συνδέει το Πανεπιστήμιο της Σόφιας με το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο, εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε πολυσύχναστη κεντρική λεωφόρο για περίπου μισή ώρα.

«Διαμαρτυρόμαστε, επίσης, για τη μαζική αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιουλίου, όπως επίσης και για τις σχεδιαζόμενες νέες αυξήσεις το επόμενο έτος» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη στήριξης του σχεδίου κατασκευής του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε" και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι διαδηλωτές είναι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας και πιστεύουν πως το συγκεκριμένο έργο θα είναι προς όφελος της βουλγαρικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Sofia News Agency, η διαμαρτυρία διεξήχθη αυθόρμητα, όχι επίσημα και οργανώθηκε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από χρόνια δισταγμών, στο τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επίσημα εγκατέλειψε το σχέδιο κατασκευής του «Μπέλενε» που επρόκειτο να κατασκευάσει η ρωσική εταιρεία Atomstroyexport.