Ένας νέος Οδηγός Καλών Πρακτικών και μιας Εργαλειοθήκης για τους εμπλεκόμενους στον τομέα της ανάπτυξης χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ευρώπη παρουσιάστηκε σε Ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρεία SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ, στο πλαίσιο του έργου GPWIND

Ένας νέος Οδηγός Καλών Πρακτικών και μιας Εργαλειοθήκης για τους εμπλεκόμενους στον τομέα της ανάπτυξης χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ευρώπη παρουσιάστηκε σε Ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρεία SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ, στο πλαίσιο του έργου " GPWIND - Καλές πρακτικές στην εναρμόνιση της αιολικής ενέργειας με περιβαλλοντικούς στόχους και κοινωνικές δράσεις". Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευφυής Ενέργεια Ευρώπη ( Intelligent Energy Europe) και στο οποίο συμμετέχουν 17 φορείς από 8 χώρες της ΕΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του ΕΜ Πολυτεχνείου, της GREENPEACE και στελέχη επιχειρήσεων του τομέα.

Η παρουσίαση έγινε από στελέχη της SPEED ΑΕ, του ΑΠΘ, της ΑΔΕΠ και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό Καλών Πρακτικών, την Εργαλειοθήκη και το έργο GPWIND είναι διαθέσιμες στο site http:// www. project- gpwind. eu/ και από την εταιρία SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ (τηλ. 210-8214407, e- mail: npetso @speed .gr)