Ο άνδρας με τα μακριά μαλλιά και το καπέλο του μπέιζμπολ είναι, σύμφωνα με τη βουλγαρική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μπουργκάς. Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τσβετάν Τσβετάνοφ, δεν ήταν Βούλγαρος υπήκοος. Oι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις του λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο σε πέντε Iσραηλινούς τουρίστες και στον Bούλγαρο οδηγό τους, το απόγευμα της Tετάρτης
Ο άνδρας με τα μακριά μαλλιά και το καπέλο του μπέιζμπολ είναι, σύμφωνα με τη βουλγαρική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μπουργκάς. Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τσβετάν Τσβετάνοφ, δεν ήταν Βούλγαρος υπήκοος. Oι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις του λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο σε πέντε Iσραηλινούς τουρίστες και στον Bούλγαρο οδηγό τους, το απόγευμα της Tετάρτης.

Eξετάζοντας το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα και την πλαστή αμερικανική άδεια οδήγησης, οι αρχές προσπαθούν να φθάσουν στην ταυτότητά του.

«Μιλάμε για ένα πρόσωπο, το οποίο δεν ήταν Βούλγαρος υπήκοος» είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρεσβευτή.Στα πλαστά έγγραφα που είχε μαζί του ο δράστης φέρει τα στοιχεία Ζακ Φιλίπ Μαρτέν από το Μπατόν Ρουζ, Πολιτεία της Λουιζιάνα, ΗΠΑ, έτος γέννησης 1978.

Ο κ. Τσβετάνοφ τόνισε ότι ο βομβιστής εθεάθη στην περιοχή τουλάχιστον τέσσερις μέρες πριν τη βομβιστική επίθεση. Είπε ακόμα ότι Αρχές διαθέτουν την ακριβή περιγραφή του, από άτομο που είχε επικοινωνία μαζί του.

Επίσης, ο υπουργός διέψευσε δημοσιεύματα ότι πρόκειται για πολίτη της Σουηδίας αραβικής καταγωγής, όπως και τους ισχυρισμούς ξένων ΜΜΕ για σχεδιασμό της εγκληματικής ενέργειας από συγκεκριμένες οργανώσεις.

Ο κ. Τσβετάνοφ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης οι βουλγαρικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες δύο άλλων χωρών, καθώς και με την Ιnterpol, εκτός από τη Europol και το FBI, το οποίο είναι γνωστό ότι συμμετέχει στην έρευνα.

Οι ανακριτές ερευνούν διάφορες εκδοχές, ενώ δεν αποκλείεται ο ύποπτος δράστης να είχε και συνένοχο, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.