Η κυβέρνηση Μέρκελ ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μην πετύχει τελικά ορισμένους από τους στόχους της στις ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η κυβέρνηση Μέρκελ ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μην πετύχει τελικά ορισμένους από τους στόχους της στις ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε στην Bild ότι η Γερμανία θα πρέπει να αναθεωρήσει τους στόχους της όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση από την πυρηνική ενέργεια με άξονα το 2022, εάν απειληθούν θέσεις εργασίας. Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Πίτερ Αλτμάιερ, ότι η κυβέρνηση δεν θα πετύχει τον στόχο του 10% εξοικονόμησης ενέργειας ως το 2020. Αντίστοιχα, ή ίδια η Μέρκελ ανέφερε ότι η χώρα μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα.

Η καγκελάριος τόνισε ότι η αναμόρφωση του ενεργειακού μείγματος με παράλληλη έμφαση στην φθηνή ενέργεια και το περιβάλλον «δεν είναι εύκολο μονοπάτι». Η Γερμανία πρόκειται να κλείσει τους εναπομείναντες πυρηνικούς της σταθμούς ως το 2022, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα πληθώρα αιολικών πάρκων και αναβαθμίζοντας 8.200 χιλιόμετρα του ηλεκτρικού της δικτύου. Ταυτόχρονα, έχει θέσει στόχο για συμμετοχή των ΑΠΕ σε ποσοστό 35% στην ηλεκτροπαραγωγή ως το 2020.

Προκειμένου να γίνει αυτό πράξη, ο Αλτμάιερ θεωρεί ότι «πρέπει να ξέρουμε που στεκόμαστε, ποια προβλήματα υπάρχουν και που πρέπει να βελτιώσουμε τα πράγματα». Επίσης, θεωρεί ότι το κόστος της μετάβασης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο.