Την μεγάλη ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς τον Αύγουστο σε όλη την Ομοσπονδία η πετρελαϊκή παραγωγή υπήρξε, τελικά, η μεγαλύτερη μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ο κ. Μεντβέντεφ επικαλέστηκε στοιχεία κατά τα οποία αντλήθηκαν ημερησίως, σε όλη την Ομοσπονδία, τον περασμένο μήνα συνολικώς 10,38 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτι που αποτελεί ρεκόρ σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών

Την μεγάλη ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς τον Αύγουστο σε όλη την Ομοσπονδία η πετρελαϊκή παραγωγή υπήρξε, τελικά, η μεγαλύτερη μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Ο κ. Μεντβέντεφ επικαλέστηκε στοιχεία κατά τα οποία αντλήθηκαν ημερησίως, σε όλη την Ομοσπονδία, τον περασμένο μήνα συνολικώς 10,38 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτι που αποτελεί ρεκόρ σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών.

«Ο πετρελαϊκός μας τομέας χρειάζεται να επιμείνει στην καινοτομία» συνέχισε ο Ρώσος Πρωθυπουργός, που βεβαίωσε ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται πιστοποιούν ασφαλώς ότι, «η Ρωσία συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές δυνάμεις του πλανήτη».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ειδικοί της αγοράς πετρελαίου μιλώντας στο πρακτορείο Ria Novosti κατέστησαν σαφές ότι υψηλή προτεραιότητα για την Ρωσία αποκτά η εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων της Αρκτικής, καθώς, θεωρούν ότι «δεν θα πρέπει να αναμένεται» στο ορατό μέλλον αισθητή άνοδος της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου, επειδή εδώ και πάρα πολύ καιρό τα εκμεταλλευόμενα κοιτάσματα «είναι πλέον κοντά στο σημείο της εξάντλησής τους».

Μάλιστα προσθέτουν ότι ακόμα και τα κοιτάσματα της ανατολικής Σιβηρίας, τα οποία ανέβασαν το 2009-2010 τη συνολική παραγωγή του προϊόντος, «δεν θα παρουσιάσουν για πολύ καιρό ακόμα επάρκεια».